Simbolisme, Postsimbolisme i Autors Catalans

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,07 KB

El Simbolisme

El Simbolisme va ser un moviment artístic de finals del segle XIX, d'origen francès i belga, que es va desenvolupar en la poesia i en les arts. Era, en part, una reacció contra el Naturalisme i el Realisme. L'autor precursor d'aquest moviment va ser Charles Baudelaire amb l'obra "Les flors del mal". El Simbolisme es va caracteritzar pel fet de voler expressar idees i sentiments, recreant-les en la ment del lector a través de la utilització de símbols. Es substitueix la realitat per la idea. Els poetes simbolistes desitjaven alliberar-se de les tècniques de versificació per tal d'assolir un major grau de fluïdesa, utilitzant el vers lliure.

El Postsimbolisme

El Postsimbolisme és un corrent poètic que es va crear a Catalunya entre els anys 20 i 30. Va heretar la tradició simbolista portada fins als extrems de la complexitat de la poesia pura, que es veu influïda pels esdeveniments polítics del país.

Carles Riba

Carles Riba va néixer a Barcelona el 1893. Va pertànyer a una família de classe baixa, però, tot i així, va estudiar a la Universitat de Barcelona i es va llicenciar en Dret i Lletres, ja que des de ben petit li agradava la literatura. Es va convertir en un dels millors traductors catalans d'obres llatines i gregues. També es va dedicar a l'ensenyament i a la col·laboració en diferents diaris i revistes.

Rosa Leveroni

Rosa Leveroni i Valls (Barcelona 1910 - Cadaqués 1985) fou una poetessa catalana. Es va titular com a bibliotecària a l'Escola de Bibliotecàries de Barcelona, on va tenir com a professor Carles Riba, i es va llicenciar en Filosofia i Lletres a la Universitat de Barcelona. Poèticament és deixebla de Carles Riba, i fou una de les fundadores de la revista Ariel. A més de la poesia, va conrear l'assaig i la crítica literària sobre Ausiàs March. Va guanyar els Jocs Florals de la llengua catalana de Londres (1947) i París (1948).

Entradas relacionadas: