Els Sentits: Vista, Tacte, Olfacte, Gust i Oïda

Enviado por Chuletator online y clasificado en Biología

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,22 KB

El Funcionament de l'Ull

El cristal·lí adapta la seva curvatura i permet l'enfocament de les imatges mitjançant un procés conegut com a acomodació.

El Sentit del Tacte

La pell està formada per dues capes: l'epidermis, que és la capa més superficial, i la dermis, que és la capa més interna.

Tipus de Receptors del Tacte:

  • Corpuscles tàctils
  • Terminacions nervioses lliures
  • Corpuscles de Ruffini
  • Corpuscles de Meissner
  • Corpuscles de Krause
  • Corpuscles de Vater-Pacini

El Sentit de l'Olfacte i el Gust

L'olfacte ens permet detectar les substàncies químiques a l'interior de les fosses nasals. Es poden distingir dos tipus de mucosa nasal:

  • Pituïtària roja
  • Pituïtària groga

El gust és el sentit responsable de distingir els sabors dels aliments que ingerim. Les substàncies químiques dissoltes en la saliva s'agrupen en botons gustatius.

El Sentit de l'Oïda

  • Pavelló auditiu
  • Conducte auditiu extern
  • Timpà
  • Cadena d’ossets
  • Trompa d'Eustaqui
  • Conductes semicirculars
  • Nervi auditiu
  • Cargol

Entradas relacionadas: