Sentit humà dominant

Enviado por Chuletator online y clasificado en Psicología y Sociología

Escrito el en catalán con un tamaño de 9,12 KB

Creixement:


canvis físics que es produeixen en un organisme, es poden mesurar i tabular.

Maduració:

canvis biològics operats en l'esser huma que permetran l'adquisició de noves capacitats.

Desenvolupament

Procés de canvis psíquics que afecten la manera de sentir i pensar i també la forma de comportar-sse i actuar.

Ambientalista

Corrent mecanicista, el desenvolupament es un proces cognitiu que depend dels aprenentatges que s'adquireixen a mesura que l'organisme madura, els canvis son quantitatius. Relació del medial subjete.

Innatista:

corrent organicista, els canvis deconducta de la personason el resutat de procesoso interns relació del subjecte al medi.  

Interaccionista

Les pesones per desnvlupar-se necessiten tant factors ambientals com factors inats o hereditaris.

Contextualista-interaccionista

Consideren que el subjecte en desenvolupament i el medi formen part d'un únic sistema en que tots dos interactuen mútuament.

Sensació

Es una impressió que es produeix en el cervell per l'excitació originada en un receptor sensorial, a caus d'un estimul provinent del mon extern o intern.

Percepció:

es la possibilitat d'organitzar els estímuls i poder difrenciar uns objectes d'altres.

Lleis de la Gestalt:


  • Llei de la bona forma: El cervell intenta organitzar els elements percebuts de la millor forma possible.La nostra percepció s’organitza per que la forma percebuda sigui el més simple i definida possible.Totes les altres lleis es regeixen per aquest principi.
  • Llei de la proximitat: Es tendeixen a crear grups visuals quan figures amb característiques similars estan a prop. La proximitat és un factor unificador.
  • Llei del tancament: Es tendeix a tancar contorns a causa de la inestabilitat que produeixen les figures obertes. Si el tancament visual s'impedeix, es crea tensió.
  • Llei de la semblança: Les parts que componen el camp visual s'atreuen mútuament pel seu grau d'igualtat. Les figures tendeixen a agrupar-se quan hi ha certa similitud entre elles. Pot ser per grandària, color, adreça o forma.
  • Llei de la continuïtat: Les figures o grup de figures s'ordenen d'una manera que semblen portar una adreça, una continuïtat. Ajuda a unir formes.
  • Llei de la figura- fons: La nostra percepció de la forma depèn del que l’envolta. Un element només és visible si existeix un fons que el contrasti. En cada imatge percebem una part com a figura i una altra com a fons. Percebem la figura com l’ element central que capta la nostra atenció en contrast amb el seu fons apareix ben definida, sòlida i en primer pla.Percebem el fons como indefinit, vague i continuo
Segons modalitat.

Exteroceptives: Són les sensacions que provenen del món exterior. Són molt importants perquè fan que l'ésser humà s'uneixi amb el món que l'envolta. Els receptors que reben aquests tipus de sensacions són els òrgans dels sentits. Intraceptives: Són les sensacions que provenen del nostre interior, i volen satisfer les necessitats dels òrgans interns. Com ara: la gana, set, son... En funció d'on es localitzen els receptors es pot parlar de dos tipus de sensacions: Propioceptives: Són les sensacions que donen informació sobre la postura del cos i la situació d'aquest en l'espai. Les sensacions són captades pels músculs, tendons, articulacions i l'aparell vestibular (orella interna). Com ara: sensació d'equilibri, la localització del cos en un moment concret...Visceroceptives:Els seus receptors estan situats a les vísceres (cor, estómac...) i envien les informacions de què la persona té menys consciència.Com ara: la gana, la set...

La vista és un sentit que consisteix en l'habilitat de detectar la llum i d'interpretar-la (veure) L'ull és l'òrgan encarregat de la recepció dels estímuls visuals Capa Externa: que es compon de dues regions: escleròticai còrnia Capa Mitjana (úvea): aquesta conformada per tres regions, lacoroide, elcos ciliari l'irisRetina: capa de cons i bastons (receptora),capa de fibres delnervi òptic
El sistema auditiu és el conjunt de òrgans que fan possible el sentit del oïda en un ésser viu, és a dir, el faculten per ser sensible als sons.
Orella externa, que canalitza l'energia acústica.
Orella mitjana, que transforma l'energia acústica en energia mecànica, transmetent - i amplificant fins a l'orella interna.Trompa d'Eustaqui
Orella interna, on es realitza la definitiva transformació de l'energia mecànica en impulsos elèctrics. Còclea i l'organ de Coti.
El tacte  permet percebre qualitats dels objectes i medis com la pressiótemperaturatexturaduresa, etc. Aquest sentit es troba principalment en la pell, en la qual es troben diferents classes de receptors que s'encarreguen de transformar els distints tipus d'estímuls de l'exterior en informació susceptible de ser interpretada pelcervell. Els principals receptors són els corpuscles del tacte com ara els corpuscles o discos de Merkel. Per exemple, els corpuscles de Ruffini són els encarregats de percebre la pressió.
Primer nivell captació:
percepció de l'estimul. 
Segon nivell seguiment: ja pot seguir un objecte
Tercer nivell reconeixernt: reconeix l'objecte.

Educació inclusiva:


educació que es realitza d'uns escola que incoprpora a alumnes amb greus barreres de l'aprenentetge.

Entradas relacionadas: