Recursos educatius i avaluació: principis bàsics

Enviado por Chuletator online y clasificado en Psicología y Sociología

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,65 KB

Recursos educatius

Els recursos, des del punt de vista educatiu, són els mitjans que utilitzarem per a aconseguir els objectius didàctics establerts a la programació. Funcions: espai, materials, temps, els recursos humans, agrupament dels nens/es i recursos pedagògics.

LOE/LOMCE

Administracions educatives per dotar els centres públics dels mitjans humans i materials per a una bona educació. Els centres disposaran de la informàtica necessària per garantir la incorporació de les tecnologies, centres que escolaritzin a NESE, en proporció major a l'establerta amb caràcter general.

Aula multisensorial

És un espai que serveix per donar suport terapèutic i facilitar la interacció amb el medi a través de l'estimulació o dels sentits. Es distribueixen en diferents zones. Prioritat a visual, tàctil, auditiva... Important els espècies de il·luminació, ventilació, olor, color.

Dificultats BA

Dificultats de maniobra: limiten la capacitat d'accedir als espais i moure-s'hi, de salvar desnivells, d'abast: es deriven d'una limitació d'arribar als objectes, de control: es presenten com a conseqüència de la pèrdua de capacitats per dur a terme moviments, de percepció: es presenten com a conseqüència de deficiències visuals i auditives.

Sistema ESAR

És un sistema de classificació de joguines, proposat per la doctora en psicologia Denise Garon. Es basa en una classificació evolutiva basada en les etapes de desenvolupament infantil de Piaget i agrupa els diferents tipus de joguina en grans famílies, les quals les inicials formen part de la paraula.

  • E- joguina que proporciona exercici
  • S- joc simbòlic
  • A- joguines de construcció
  • R- Joguines que faciliten el joc de regles

Avaluació

És el procés intencionat, sistemàtic i continu de recollida d'informació que permet conèixer la mesura en què s'està aconseguint els objectius. Principis bàsics:

  • Objectiva sense contaminar per la manera de pensar o sentir
  • Fiable: referència a l'estabilitat o consistència de les mesures, és a dir, la constància dels resultats obtinguts en diferents ocasions per avaluacions diferents
  • Validesa: ha de mesurar, de manera demostrable, allò que ha de mesurar, lliure de distorsions
  • Pràctica: ha d'estar condicionada, en quant a les seves característiques, pel destí que li vol donar a les seves conclusions, siguin aquestes necessàries per prendre decisions
  • Oportuna: ha de ser aplicada en el moment adequat per tal que no es produeixin distorsions en la situació avaluada durant un temps

Entradas relacionadas: