Per que els europeus necessitaven una nova ruta per arribar a l`extrem Orient

Enviado por Chuletator online y clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en catalán con un tamaño de 7,3 KB

¡Escribe tu texto aquí!

Humanisme: anomena i explica tres característiques de L’humanisme:

Van cercar apassionadament els manuscrits dels Autors de l’antiguitat gregai romana, i Els van traduir i comentar, amb el propòsit d’expandir aquestconeixement.

Els humanistes eren favorables a tot allò que Beneficiava els humans, creien que el coneixement faria millors les persones i Així desapareixeria la maldat al món.

Un dels canvis més rellevants en quan al Humanisme és la degradació de la religió, aquesta va a pasar de ser el centre De tot a una cosa secundària.

Economia: anomena tres característiques de l’economia del S.XV S.XVI i una ruta comercial:


S.XV:


La producció agrària, amb algunes transformacions, es va Recuperar gràcies a que el creixement de la població comportava la necessitat De més productes agrícoles. En algunes zones, com Anglaterra i Castella, a Causa de l’escassetat de mà d’obra que es va produir al Segle XIV, moltes Terres de consum es van dedicar a la ramaderia comportant un auge del sector en Iniciar-se la recuperació econòmica.

S.XV:


Per a poder realitzar els intercanvis comercials, els Mercaders necessitaven moneda, fet que va donar impuls a la introducció de nous Sistemes monetaris. I aquesta necessitat va estimular l’explotació de les mines De plata a l’Europa central i la recerca d’una ruta marítima que els conduís Fins a l’or del Sudan.

S.XVI:


El comerç interior es limita als mercat locals, per tant la Majoria de la població vivia d’una economia autosuficient. 

Ruta de les especies:


La ruta per arribar a les Illes de les espècies era terrestre, passant per Turquia per unir Orient i Occident, però a mitjans del s.XV, l'Imperi turc va tallar les rutes que Passaven pel seu territori i no deixava que arribessin espècies a Europa, cosa Que més tard va provocar que la Corona de Castella i la de Portugal iniciessin Noves rutes per via marítima per arribar a les illes de les espècies.

Ruta Portuguesa: vorejaven Àfrica i l'Índia amb vaixell fins Arribar a les illes.

Art i cultura: què intentaven expressar amb la pintura del Renaixement?


Intentaven Representar els moviments humanistes on la cultura clàssica n’és una part Important. No es veu acumulació de personatges i tots els que s’hi veuen tenen La mateixa mida. Fan menys referencia a les figures catòliqües però mai sense Deixar-les.

Societat/Poder: quines són les diferències socials i quin Tipus de monarquia sorgeix al S.XV i com es desenvolupa?


PRIVILEGIATS:


Rei, bisbes, prínceps, ducs, comptes, marquesos, abats i abadesses, cavallers, Monges i cures. No treballen i cobren.

NO PRIVILEGIATS


: Banquers, amo de terres i títols d’hisenda, artesans, gent amb professions Liberals i treballadors urbans. Treballen, paguen i no tenen drets.

Sorgeix la monarquia autoritària .Una monarquia Autoritària sorgeix d'una concentració dels poders estatals.

La Monarquia autoritària prové d'una societat feudal en què els poders de l'Estat Han estat dividits en jurisdiccions feudals. El creixement de les ciutats i el Comerç internacional, permet als reis obtenir recursos que els permeten anar Incrementant el nombre d'assessors, funcionaris, mercenaris, artistes, etc. Que Treballen a les seves ordres.

Avenços tecnològics: digues els tres invents més importants Del S.XV S.XVI, justifica la teva resposta:


Caravel·la:


És El primer vaixell amb el que es van poder afrontar amb èxit els viatges Transoceànics.

Microscopi i telescopi:


Aquests invents de Galileo ens permeten veure i estudiar amb detall objectes a Curta i llarga distancia.

Termòmetre:


Aquest altre invent de Galileo és el primer estri que ens deixa mesurar la Temperatura.

Religió: Quins dos grans canvis va experimentar l’església


Reforma protestant

Des de el S.XIII la Església Catòlica, venia Experimentat una fort crisis que la va debilitar abans del enfortiment de la Autoritat dels reis.

En els segles XV i XVI van sorgir noves esglésies que Es van presentar com alternativa contra el catolicisme.

Regions senceres de Europa es van subjectar al poder Del Papa i va ser llavors quan van estellar llargues guerres, totes per motius Religiosos. Aquestes guerres són les que reben el nom de Reforma Protestant.

Contrareforma Catòlica

La Església Catòlica també es va enfrontar a Importants canvis que es van originar en part com a reacció a la Reforma Protestant i en part com a desig de molts catòlics crítics de la seva pròpia Església.

Es va emfatitzar en la disciplina dels religiosos, en La predicació de la fe catòlica i la autoritat del Papa. La contrareforma va Influir en la manera que és va evangelitzar  Amèrica.

Ordres religioses com els Jesuïtes, franciscans i Dominicans van ser els encarregats de difondre el catolicisme a Amèrica i Àsia.

Món conegut: Quines son les principals causes de l'expansió Del territori?


La Principal causa és la caiguda de Constantinoble per part de l'Imperi Otomà. Cosa que va causar que el comerç amb Àsia quedés bloquejat perquè els turcs interceptaven Tots els vaixells en direcció a Àsia. La ruta de la seda havia estat tallada i La gent d'Occident es veia molt afectada, ja no hi havia seda, especies i la Gent es començava a quedar sense efectiu i minerals. CristòFOL Colom va Proposar al regne de Castella el seu projecte per arribar a les índies donant La volta al món. Una vegada els reis catòlics van expulsar als musulmans de la Península Ibèrica, van acceptar el projecte de colom. Es així com Colom va Arribar a América pensant que la terra que estava trepitjant eren les índies i Va morir sense saber que havia descobert un nou continent. Per altre banda, els Portuguesos busquen una altre manera d'arribar a les índies, i ho fan donant la Volta a Àfrica però en aquell moment no sabien que Àfrica era tant llarga, i ells, Al baixar per donar la volta veuen que el continent que principalment creien Que era mitjanament gran no sacava mai i gràcies a ells es coneix el perfil Territorial d'Àfrica.

Entradas relacionadas: