Desenvolupament directe dels animals

Enviado por Chuletator online y clasificado en Psicología y Sociología

Escrito el en catalán con un tamaño de 5,3 KB

Els impactes ambientals negatius són aquelles alteracions en el medi ambient que perjudiquen tant el medi natural com la salut humana. Per tant, les principals conseqüències són la contaminació del planeta (terra, aigua, i aire), la pèrdua de biodiversitat i l'increment de malalties i problemes de salut.
Per exemple és l'esgotament dels recursos naturals com les matèries primeres i els combustibles fòssils (petroli i gas natural). A més, la seva extracció i ús comporten encara més impactes ambientals com la contaminació, la desforestació i la pèrdua de sòl i de biodiversitat.O també La caça furtiva és una de les grans amenaces per a la biodiversitat del planeta. L'ambició dels éssers humans per aconseguir trofeus com a pells d'animals, ullals d'elefants o banyes de rinoceronts han condemnat a milers d'espècies a l'extinció. Per ultimo Desenvolupament urbà
El desenvolupament urbà suposa la pèrdua de sòl i contribueix a la desforestació ja que per a edificar és necessari aixecar la vegetació. La conseqüència és la pèrdua d'hàbitats i de funcions ecosistèmiques. A més de que la creació de noves ciutats implica noves fonts de contaminació.
En canvi Els incendis, la sequera o la desforestació provoquen la pèrdua de productivitat del sòl i de biodiversitat com hem vist abans. Per tant, el procés contrari, és a dir, tornar a plantar vegetals és una cosa positiva; augmenta la biodiversitat, la productivitat del sòl, genera biomassa i permet l'assimilació de l'energia solar, capta Ço₂ i proporciona oxigen a l'atmosfera, que contribueix a disminuir l'efecte d'hivernacle. A més, aquesta tècnica és més útil si per a la reforestació s'empren espècies autòctones o aquelles que hi havia abans de la seva desaparició per a així recuperar l'ecosistema anterior i la seva funcionalitat.



Hi ha 3 elements clau:

-Fenòmens (context)

-Preguntes (dubtes sobre el context)

-Explicacions (respostes sobre els dubtes envers El context)

Cal que els alumnes Experimentin per tal de que es doni la construcció del coneixement i no donar Respostes tècniques i fixes que frenin el procés de creació de dubtes o bones Preguntes.

Es pot promoure l’observació, elés el punt de partida per començar a descriure la situació, per Tal d’establir relacions i buscar noves evidències per buscar nous coneixements I crear hipòtesis per resoldre les situacions que se’ns presentin. A més, això Ens permetrà processos com la comparació,  la classificació, La discussió.
..

Preguntes reproductives i tancades:

-Com es diuen les parts d’una flor?

Són les preguntes que Requereixen una única resposta. El coneixement com no connecta amb experiències Pròpies, no promouen el pensament ni l’acció, doncs s’acaba oblidant. No Promouen que ens fem més preguntes.

El valor d’aquestes Preguntes és memoritzar i no formar com a ciutadans.

Preguntes productives:
En baixar per un tobogan Tothom triga el mateix?- Creixen igual les ungles dels peus que les de les Mans?

Són preguntes que Conviden la forma de ser i pensar, sorgeixen de vivències i de moments Compartits, no tenen resposta única (responen en el moment i el lloc), Connecten amb diversitat de punts de partida, com per exemple de quin material Està fet el tobogan, la seva inclinació, el pes...

La pregunta ha d’estar Contextualitzada i adaptada per a qui ens dirigim, ha de donar indicis d’on he De buscar la informació i ha de ser coherent (demana el que volem treballar).

Si fem preguntes que S’inicien amb un per què, la Resposta és concreta (pregunta reproductiva). Però, si comencem les preguntes Amb un com, les respostes promouen L’acció (pregunta productiva).

A l’hora de fer Preguntes hem de tenir en compte:

-Contactar amb els fets

-Exposar idees divergents

-Reformular qüestions

-Crear la necessitat de noves preguntes

Estratègies didàctiques:


1.Preguntes

2.Contextos didàctics

3.Fenòmens

4.Interdisciplinarietat

5.Experimentació


Entradas relacionadas: