Activitats de la vida diària: importància i fases d'aprenentatge

Enviado por Chuletator online y clasificado en Psicología y Sociología

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,83 KB

Activitats de la vida diària (AVD)

Engloben tots aquells actes quotidians que la persona duu a terme per viure integrada en el seu mitjà i complir amb el seu rol social.

Bàsiques (AVDB)

Conjunt d'activitats primàries o elementals, imprescindibles per assegurar la supervivència. Relacionades amb la cura personal i amb el funcionament físic i mental bàsic. Higiene, menjar, medicació

Instrumentals (AVDI)

Més complexitat, persona requereix nivell d'autonomia més alt per dur-les a terme. Són activitats per adaptar-se al medi i integrar-se. Fer la compra, transport públic, mantenir neteja de la llar

Avançades (AVDA)

Grup d'activitats més elaborades o complexes que tenen a veure amb l'estil de vida. Requereixen un nivell autonomia elevat. Planificar viatges llargs, actiu en organitzacions comunitàries, encarar i resoldre reptes difícils.

Autodeterminació: capacitat i el dret d'una persona per actuar lliurement i prendre les pròpies decisions, assumint els riscos que se'n derivin.

  • Es duu a terme mitjançant les habilitats per triar, prendre decisions i responsabilitzar-se d'elles.
  • S'ha de promoure i garantir, d'acord a la facultat de cada individu per al seu acompliment.

El rol de la persona cuidadora: juguen un paper crucial en el suport i el benestar de les persones dependents i contribueixen a la cohesió i funcionament de la societat.

Rutines

  • Ritmes d'activitat que es mantenen estables i que, una vegada apresos, es desenvolupen diàriament.
  • Proporcionen ordre i claredat.
  • Afavoreixen l'orientació temporal.

...

Entradas relacionadas: