Tipos de Alimentos.
Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Biología
Escrito el en gallego con un tamaño de 819 bytes
Tipos de Alimentos.
- Alimentos enerxéticos. Serven como fonte de enerxia para que o organismo realize as suas funcions vitais. Son ricos en glicidos e lípidos. Pan, pastas, legumes, cereais, etc...
- Alimentos plasticos. Necesarios para formar as celulas, tecidos e organos. Son alimentos imprescindibles. Son ricos en proteinas. Queixo, carne, ovos, marisco, etc...
- Alimentos reguladores. Imprescindibles para que o organismo utilize correctamente os demais alimentos. Son ricos en vitaminas, minerais e auga. Froitas e hortalizas.
Chamase dieta o conxunto de sustancias que inxerimos diariamente.
- Alimentos enerxéticos. Serven como fonte de enerxia para que o organismo realize as suas funcions vitais. Son ricos en glicidos e lípidos. Pan, pastas, legumes, cereais, etc...
- Alimentos plasticos. Necesarios para formar as celulas, tecidos e organos. Son alimentos imprescindibles. Son ricos en proteinas. Queixo, carne, ovos, marisco, etc...
- Alimentos reguladores. Imprescindibles para que o organismo utilize correctamente os demais alimentos. Son ricos en vitaminas, minerais e auga. Froitas e hortalizas.
Chamase dieta o conxunto de sustancias que inxerimos diariamente.